Disney+ gaat strijd aan met Netflix

Disney+ gaat strijd aan met Netflix | MannenRubriek.NL

Disney+, de aangekondigde streamingdienst van de entertainmentgigant Disney, komt naar Nederland. Dat zegt het bedrijf. Vanaf 12 november gaan ze de concurrentie met andere streamingdiensten zoals Netflix en HBO aan in de Verenigde Staten, Canada en dus ook Nederland.

Nederland staat tussen ’t geweld

Het is opvallend dat ons land tussen deze twee grote markten staat. Een belangrijke reden daarvoor is dat Nederland een goede digitale infrastructuur heeft, of “tech savvy” is, zoals een woordvoerder van Disney zegt. Een week na de komst in Nederland zal de dienst ook in Australië en Nieuw-Zeeland beschikbaar zijn.

Maandabonnement Disney+

Disney+ gaat 7 euro per maand kosten, dat is een euro goedkoper dan marktleider Netflix. Disney-films en -series zullen exclusief te zien zijn voor klanten. Zoals de live-action versie van Lady en de Vagebond. Ook de Star Wars-spinoff The Mandalorian zal te zien zijn bij de nieuwe dienst.

Onder het massamediabedrijf The Walt Disney Company vallen ook andere grote mediaconcerns als Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en 21st Century Fox. Films en series die bij Disney horen, zoals Star Wars-films, zijn van Netflix gehaald.

Dit voorjaar kondigde Apple de concurrentie met streamingdiensten aan te gaan door Apple TV+ dit najaar te lanceren. Netflix begon daar in 2013 in Nederland mee. Ook HBO, Videoland en Amazon hebben abonnementen om series en films te streamen.