Gangs of London is de verrassing van 2020!

Gangs of London is de verrassing van 2020! | MannenRubriek.NL

De nieuwe serie ‘Gangs of London’ verrast met snoeiharde actie, familiedrama en vooral veel bloed. Waar we de laatste tijd gewend zijn Disney+ of Netflix te openen voor een toffe serie lijkt het kijken van deze serie een lastige(re) opgave. Sky Atlantic bezit namelijk de exclusieve uitzendrechten van de serie, waardoor een nieuw abonnement afsluiten vereist is. Wellicht een mooi moment om Kodi weer eens te gebruiken.

Verhaallijn Gangs of London

De actiethriller gaat over de impulsieve Sean Wallace, de zoon van het hoofd van een criminele organisatie in hoofdstad Londen. Nadat zijn vader Finn Walace op brute en laffe wijze van het leven berooft wordt moet hij orde op zaken stellen. Andere bendes liggen op de loer en ondernemen pogingen om de macht in de miljoenenstad over te nemen.

Moderne variant van Peaky Blinders

De vergelijking met de hitserie Peaky Blinders is snel gemaakt. De verhaallijnen van beide series ligt dicht bij elkaar. Het grote verschil is de periode waarin het verhaal zich afspeelt. Waar Peaky Blinders zich afspeelt rond de industriële revolutie, speelt Gangs of London zich af in het hier en nu.

Sterrencast

Met de serie is een flink budget gemoeid. Dat blijkt wel uit de enorme sterrencast dat aanwezig is in de serie. De cast bestaat onder andere uit Joe Cole (Peaky Blinders) als Sean Wallace, Michelle Fairley (Games of Thrones), Colm Meaney (Star Trek) als Finn Wallace, Sope Dirisu (The Huntsman: Winter’s War) en Lucian Msamati (Doctor Who, Taboo). Niks mis mee dus.