Monopoly Luxury Edition; het must-have bordspel

Monopoly-Luxury-Edition-| MannenRubriek.NL

Monopoly is al jarenlang het spel dat je moet spelen als je rijk wilt worden. Het bereidt je voor op je toekomstige imperium met vakantiehuizen en hotels en leert je om te onderhandelen. Het spel leert helaas ook veel mensen om sneaky geld achterover te drukken, maar uiteindelijk gaat het om lol hebben met je vrienden en stiekem natuurlijk ook winnen door het meeste geld te vergaren. We hebben Monopoly al in verschillende varianten voorbij zien komen van een Star Wars en Zelda versie tot een Mario-kart variant. De versie die echter het beste de essentie van Monopoly weet vast te leggen is de Luxury Edition.

Houten Monopoly bordspel met goud

De Monopoly Luxury Edition doet haar naam eer aan en moet wel de meest luxe versie zijn van het klassieke spel. Als eerste speel je niet op een uitklapbaar kartonnen veld, maar mag je rondlopen op een soort houten kastje met panelen met een wortelnoten fineerlaag en decoratieve metalen platen. In het midden heeft het bordspel een upgrade gekregen en rol je je dobbelstenen voortaan over kunstleer met accenten in goud folie. Ook het pad dat je met je goudkleurige tokens bewandelt is bezaaid met goud folie in plaats van simpele inkt.

Vermogen uitgeven om rijk te worden

Verder hebben ook de huisjes en hotels een gouden makeover gekregen en zijn er aan de zijkanten twee speciale lades om onder andere het geld van de bank in op te bergen. Dat maakt het wat minder makkelijk om als “bank” stiekem extra biljetten te scoren, maar het is nog steeds mogelijk. Het klinkt als een waar genot om op deze manier Monopoly te spelen, maar om dat te doen met je relatief diep in je echte buidel tasten. Het spel kost namelijk zo’n 250 dollar en is daarmee een stuk duurder dan je standaard Monopoly spel.

Als je aan de andere kant niet echt houdt van glitter en glamour maar eerder van no-nonsense actie, komt er binnenkort een Monopoly variant die perfect bij je zou moeten passen. Fortnight krijgt namelijk ook de eer om als Monopoly door het leven te gaan.