Hertog Jan Prestige: verhaal achter ‘t bier

Hertog Jan Prestige- verhaal achter 't bier | MannenRubriek.NL

Hertog Jan is bekend van veel verschillende soorten bieren, waarvan Weizener en Bastaard twee bekende voorbeelden van zijn. Echter is een van de ‘parels’ van Hertog Jan de Grand Prestige. Grand Prestige ging onder andere tijdens de Word Taste Cup in Amerika en Duitsland met goud naar huis. Dit zijn grote bierproeverijen, waarbij er blind bier geproefd wordt. Tijd om eens in de wereld van Hertog Jan Grand Prestige te duiken!

Supertrappisten bier

Hertog Jan Grand Prestige is zwaar donker bier met een hoger alcoholgehalte dan reguliere bieren.  Dit type bier wordt ook wel quadrupel genoemd of een supertrappisten bier genoemd, maar volgens de makers is het geen van allen. Er is maar één Grand Prestige, en daar zijn wij het volkomen mee eens. Met name dankzij de speciale ‘eigen’ aroma’s die we enkel herkennen bij dit bier van Hertog Jan, evenals de heerlijke en vooral bitterzoete afdronk.

Lang gerijpt bier

In tegenstelling tot andere Hertog Jan bieren, kan de Grand Prestige ontzettend lang ‘gerijpt’ worden. Zo zijn er kelders te vinden bij Hertog Jan waar de grote flessen Grand Prestige al jaren (soms wel 8 jaar!) liggen te rijpen. De smaak wordt naar mate de jaren nóg lekkerder. Uiteraard hebben we dit zelf ook getest, waarbij we een variant van 2012 hebben vergeleken met een nieuwe Grand Prestige uit 2018. Beiden erg lekker, maar met name de lichte smaak van onder andere koffie, cacao en caramel zorgen bij de 2012 variant voor een ongelooflijk bijzondere smaak.

Benieuwd hoe het achter de schermen eraan toe gaat bij Hertog Jan op het gebied van Grand Prestige? Neem dan vooral een kijkje in onderstaande documentaire!

Wij raden je trouwens aan om een fles Hertog Jan Grand Prestige zeker te bewaren voor een goed moment! Via de speciale ‘digitale rijpingskelder’ kun je bekijken hoe je deze fles het beste kunt bewaren en krijg je interessante tips en tricks van Gerard van den Broek, meesterbrouwer bij Hertog Jan!