Licor 43 kip met spek op de barbecue

De afgelopen dagen was het al prachtig zomerweer en ook de komende dagen lijken heerlijk weer te gaan worden! Zoals het een échte Nederlander betaamt steek je dan de barbecue aan. Maak vanavond nog een originele maaltijd en verras vriend en vijand met dit heerlijke recept: Licor 43 kip met spek. Een kind kan de was doen!

Liefhebbers van alcohol (Licor 43) en kip opgelet!

Ondanks dat het prepareren van de spiesjes een piece-of-cake is dien je er wel even wat tijd voor vrij te maken. Dit heeft vooral te maken met de tijd die het kost om de spiesjes te marineren, namelijk minimaal 4 uur. Zie onderstaand alle benodigde ingrediënten (lees: boodschappenlijstje voor ”moeder de vrouw”) en de bereidingswijze. Succes!

Ingrediënten:

  • 750 gram kippendijen in grote stukken gesneden
  • 200 gram ontbijtspek plakjes plakjes gehalveerd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • flinke snuf zout en peper
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 rode peper fijngesneden
  • snuf chilipoeder als je van pittig houdt
  • 40 milliliter Licor 43

Bereidingswijze Licor 43 Kip met spek op de barbecue

  1. Meng alle bovengenoemde ingrediënten met de kippendijen en laat het minimaal 4 uur marineren. Marineer het een nacht voor een absolute smaaksensatie. Gebruik stevige houten prikkers, zodat ze niet snel breken. Laat de prikkers kort in het water weken, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd is kun je de stukjes kip en plakjes spek aan de prikkers rijgen.
  2. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van +/- 170 graden. De spiesjes dien je indirect te bereiden, dus niet vlak boven het vuur. Zo voorkom je dat de spiesjes zwart van buiten en rauw van binnen worden. De kip garen duurt ongeveer +/- 20 minuten. Met kerntemperatuurmeter kun je de binnentemperatuur van de kip meten. De kip dient namelijk 70 graden te zijn van binnen.n

Tip: probeer ook eens deze heerlijke kippenvleugels met whisky en cola