Miljonair voor je 30ste? Zo doe je het!

Miljonair voor je 30ste? Zo doe je het! | MannenRubriek.NL

Geld maakt misschien niet gelukkig, maar maakt het leven wel een stuk makkelijker. Iedereen heeft het op jonge leeftijd wel eens geroepen: ”ik word later miljonair”. Een paar mensen is het uiteindelijk maar gegeven. Zij hebben zich waarschijnlijk gehouden aan onderstaande regels.

1. Studie is irrelevant voor de miljonair

Studeren is niet nodig om miljonair te worden. Natuurlijk, het maakt het wel makkelijker, maar een aantal Quote 500-leden hebben het gewoon gedaan door boerenslimheid. Voorbeelden zijn horecaondernemers Hennie van der Most en Won Yip. Zij zijn gelijk begonnen met geld verdienen en hebben geen studieschuld hoeven aflossen.

2. Offer je sociaal leven op

We snappen best dat je het weekend het liefst wil doorbrengen in de kroeg, maar miljonair worden zit er niet in. Het beste is het om je te focussen op je talenten en deze te verbeteren. Ga wel naar netwerkevents, zo leer je de juiste contacten te leggen die je verder helpen.

3. Leer van je fouten

Zit niet te diep in de as als je een domme fout maakt en daardoor veel geld verliest. Neem het mee als ervaring en kijk zorgvuldig wat er is misgegaan. Zo maak je die fouten geen tweede keer

4. Ga voor meer dan €1 miljoen

Het eerste miljoen moet geen doel zijn. Het is slechts het begin. Focus je in plaats daarvan op je product of dienst. Door daarmee bezig te zijn blijft je vernieuwend en kun je veel langer door.

5. Houd je zakenpartners te vriend

Door te vriend te blijven met je zakenpartners komen ze terug om zaken met je te doen. Natuurlijk kan het makkelijker zijn om te profiteren van de ander, maar door goede contacten te onderhouden komen ze vaker terug en is de totale winst veel groter. Bovendien bouw je een goede naam op en krijgen de kringen rond u zakenpartners dit ook te horen.

6. Het is niet nodig om je te focussen op iets dat er nog niet is

Soms is het gewoon heel simpel om iets uit het oude te halen en het in een nieuw jasje te steken. Neem als voorbeeld Catawiki. Online veiling als Marktplaats en Ebay bestaan al lang. Door het net iets anders aan te pakken is een nieuw succes geboren.

7. Woonplaats maakt niet uit

Door het internet maakt het niet meer uit waar het bedrijf gevestigd is. Marketing en sales kunnen allemaal online. Het versturen moet natuurlijk wel fysiek gebeuren, maar daar zijn genoeg diensten voor.

8. Focus je niet alleen op winst

Sommige bedrijven hebben tijd nodig om te groeien. Het kan daarom even duren om winst te maken. Het duurde heel lang voordat bijvoorbeeld Twitter en Whatsapp winst maakten, als ze dat al überhaupt deden. Toch zijn het grote bedrijven met een hoge marktwaarde. Succes!