Whisky Hoestsiroop tegen de verkoudheid

We hebben het al een keertje eerder verteld; whisky draagt een ijsklontje bij in de strijd tegen verkoudheid! De wetenschap heeft namelijk op tafel gegooid dat drinken met mate het immuunsysteem van het lichaam kan stimuleren. Nu half Nederland weer loopt te snotteren is het daarom zaak om ons hier wat beter in te verdiepen. Wat denk je van een Whisky Hoestsiroop (voor Volwassenen) die het ziek zijn wat draaglijker maakt?

Recept Whisky Hoestsiroop voor Volwassenen

Alle credits voor de mannen bij the Kitchn die oorspronkelijk een recept postten dat zij tot “Bourbon Cough Syrup for Grownups” hebben gedoopt: Vitamine C-rijk Citroensap, honing en twee shots van bourbon! De bereiding van het brouwsel is als volgt:

Meng de bourbon, citroensap (60 ml) en water (60-120 ml, optioneel) in een mok en verwarm deze ongeveer 45 seconden lang in de magnetron. Natuurlijk kun je de hitte ook opzoeken in een pannetje op de kookplaat. Voeg vervolgens de honing toe – let hierbij wel op dat het voedzame honing is van je plaatselijke imker. Om het af te maken roer je dit nog eens goed door en verwarm je nogmaals 45 seconden.

Verkoudheid

Zelfbenoemde experts zullen zeggen dat het vooral de honing is die het vuile werk op knapt, waar deze in combinatie met Gember ook helpt tegen hooikoorts en andere allergische reacties..

Echter zullen de pijnstillende eigenschappen van whisky je zeker niet slechter doen voelen. Zolang je genoeg andere vloeistoffen nuttigt kom je er wel bovenop! En dit geldt als officiële waarschuwing: te veel alcohol droogt het lichaam namelijk uit en dit zal de duur van de griep verlengen.