De leukste bordspellen om ‘t coronavirus te verslaan

De leukste bordspellen om 't coronavirus te verslaan - Header | MannenRubriek.NL

Een bordspel spelen met je partner is wellicht niet het eerste wat normaal gesproken in je opkomt. Het coronavirus brengt hier misschien verandering in, want na enkele weken verplichte ophokplicht ben je ook wel eens uitgekletst. Je zou kunnen kiezen voor een (ouderwets) bordspel om samen de overtollige tijd te doden. Maar zijn er eigenlijk wel leuke bordspellen voor twee personen? Gelukkig wel! Hierbij een overzicht met de leukste bordspellen.

Erg origineel ben je niet..

Denk vooral niet dat het kopen van (bord)spellen een enorm origineel gedachtegoed is. Een woordvoerder van Bol.com liet onlangs weten dat de vraag naar (bord)spellen drie keer hoger ligt dan normaal rond deze periode. Deze enorme stijging wordt door meerdere grote e-commerce partijen bevestigd. Het plezier is er in ieder geval niet minder om.

Populaire bordspellen voor 2 personen

Nu ‘social distancing’ een belangrijke topic is, kun je met geen mogelijkheid een potje ‘Mens Erger Je Niet’ spelen met je vrienden. Enkele populaire bordspellen voor ‘slechts’ 2 personen zijn onder andere: Qwixx, Regenwormen, Codenames en Pandemic. De laatste heeft een behoorlijke ironische naam onder de huidige omstandigheden, maar dat weerhoudt het spel er niet van om een bestseller te zijn.

Qwixx is wat ons betreft een redelijk dobbelspel, maar lijkt snel te gaan vervelen. Regenwormen is een absolute voltreffer om met twee man te spelen. Het doel is om met zoveel mogelijk ‘regenwormen’ te eindigen. Easy as that! Lekker weinig regels, de snelheid zit er goed in en je kunt elkaar treiteren tot je een ons weegt. Gelijk een goede relatietest..

Ook Carcassonne is aan te raden. Je dient zoveel mogelijk ‘horigen’ op het spelbord te plaatsen. Een potje duurt wat langer dan gemiddeld en hierdoor heb je het gevoel dat het echt een spel is. Door middel van uitbreidingssets zijn uren van Carcassonne spelplezier gegarandeerd.

Traditionele (bord)spellen stelen de show!

Traditionele bordspellen stelen zoals altijd de show. Denk hierbij aan een ouderwets potje kaarten, Monopoly, Scrabble, Risk en Mens Erger Je Niet. Omdat we deze spellen vaak al uren gespeeld hebben gedurende ons leven is de nieuwigheid hier al gauw vanaf. Onze tip; zorg voor een spel met diepgang en een moeilijke(re) moeilijkheidsgraad. Op deze manier heb je iets nieuws om je in vast te bijten en vliegen de vrije uren voorbij.

Een absolute aanrader is ‘Patchworks‘. Het doel is om lappendekens in elkaar te vlechten. Binnen een paar tellen snap je het, maar vervolgens ben je zo uren verder. Ook ‘Ticket To Ride‘ is wat ons betreft een must-have bordspel, waarbij je treinroutes dient te bouwen. Het heeft wat weg van een combinatie tussen Risk en kwartet. Je verzamelt kaarten op routes te claimen. Ook dien je een missie te voltooien voordat je tegenspeler het door heeft. Een gemiddeld spel ‘Ticket To Ride’ duurt zo een 45 minuten.

Nederland is massaal aan het puzzelen

Ook is er een enorme stijging zichtbaar in de verkopen van de ouderwetse legpuzzel. Sterker nog Nederland is massaal aan het puzzelen geslagen. De omzet van fabrikant Jumbo is zelfs met 600% gestegen. Met name twintigers en dertigers vinden hun weg naar de puzzels. Met name puzzels met 500-1000 stukjes vinden gretig aftrek. Gedurende de pandemie zie je steeds meer een verschuiving naar grotere puzzels.

Ben jij op zoek naar leuke puzzels? Bekijk dan zeker even de puzzel landingspages van bol.com, beslist.nl, spellenrijk.nl, intertoys.nl, blokker.nl en puzzelgigant.nl. Ook de Kruidvat heeft (zeer goedkope!) legpuzzels in de winkel liggen. Deze zijn helaas online niet meer verkrijgbaar.

3D puzzels winnen aan populariteit

In het kielzog van legpuzzels winnen ook 3D puzzels steeds meer aan populariteit. De ‘D’ in 3D puzzels staat letterlijk voor driedimensionaal en omvat dus de volgende dimensies: diepte, breedte en hoogte. Dit geeft, zoals de naam al doet vermoeden, een extra dimensie aan de puzzel. 3D puzzels zijn er net zoals ‘normale’ puzzels in verschillende moeilijkheidsgraden. In tijden waarin we extra vrije tijd tot ons beschikking hebben absoluut het proberen waard.