Hoe ouder je bent, hoe minder mensen je mag

Hoe ouder je bent, hoe minder mensen je mag | MannenRubriek.NL

Als klein jochie mocht je waarschijnlijk iedereen — zolang je op ’t schoolplein kon voetballen of knikkeren, was jij tevreden met elk gezelschap. Mooie tijd, niet? Flash forward naar de actuele jij, een wat ouder persoon. Nu is het moment waarop je jezelf steeds en steeds beter leert kennen en nu weet je precies wat je zoekt in een persoon. Dan vallen er heel wat mensen af. Hoe dat komt? Er zijn een paar redenen die wij voor je uitleggen. Dan hoef je jezelf geen verbitterde zak meer te vinden wanneer je erachter komt dat je soms werkelijk een hekel hebt aan iedereen.

We vinden onszelf steeds belangrijker

Anno 2020, met mensen als Trump aan de macht en egocentrische social media als Instagram, is onbaatzuchtigheid ver te zoeken. Het individu staat voorop. En jij vindt jezelf dus ook steeds belangrijker vergeleken met vroeger, toen je door het leven ging met snot uit je neus en moddervlekken op je broek.

That’s a good thing, want daardoor hoef je niet continue andere mensen te pleasen of jezelf aan te passen. Maar dat zorgt er wel voor dat je niet met iedereen op dezelfde lijn zit.

De wereld verandert om ons heen, maar wij blijven hetzelfde

Omdat nieuwe generaties steeds nieuwe waarde en normen krijgen en die van jou enigszins constant blijven, krijgen we verschillende meningen. Dat verklaart waarom oudjes niet altijd positief kunnen zijn over ‘de jeugd van tegenwoordig’ —of jij zelfs al je wenkbrauwen optrekt wanneer je hoort dat je neefje van 9 een nieuwe Iphone 8 heeft gekregen van zijn ouders.

We hebben geen tijd meer voor bullshit

En dat is me daar toch fijn. We hebben geen zin meer om naar mensen die onzin uitkramen te luisteren. Vroeger maakten we ons zorgen over wat andere mensen van ons vinden, tegenwoordig geven we er the rats ass om.

Als mensen dus een dingen doen waar jij niks aan vindt, dan bemoei je je niet met die persoon. Je hebt geen zin/tijd meer om moeite te steken in relaties die toch niet bestemd zijn om te werken en daardoor hoef jij een stuk minder bullshit in je dagelijks leven te tolereren. You’ve got better things to do!

Ons vertrouwen is schaarser

Omdat je als je ouder wordt steeds meer ervaringen erbij krijgt, weet je onderhand ook hoe het is om teleurgesteld te worden door mensen. Daardoor ben je steeds meer op je hoede wanneer je nieuwe mensen ontmoet en krijg je een steeds betere gut feeling van wie goede bedoelingen heeft en wie je beter niet kan vertrouwen. We hebben een dikkere huid gekregen en daardoor gaan we niet gelijk met iedereen in zee.

Uiteindelijk is het dus helemaal niet zo erg dat we minder mensen mogen. Zolang je een paar beste bro’s om je heen hebt, ben jij een gelukkig mens.LIFESTYLE