De snor is trending en verdrijft de baard

De snor is trending en verdrijft de baard | MannenRubriek.NL

Waar de baard dé trend van de afgelopen jaren was, is het nu de snor die de baard verdrijft. Als je dus denkt dat er nog steeds geen haartjes boven je lip mogen staan zit je helemaal mis. De baard mag namelijk weer gezien worden en dat is niet voor het eerst. In de jaren ’80 hadden mannen bijna standaard een snor. Deze trend lijkt, zoals dat vaak gaat, weer helemaal terug te komen. Tijd om die sexy mat weer te laten groeien!

De kracht van de snor

De snor is jouw signature. Je kunt hem dragen zoals je dat zelf wenst. Het is een creatieve uiting, zoals een tattoo dat ook is. Het is onderdeel van jou als persoon. Afhankelijk van het type snor kan het een enorme eyecatcher zijn. Al met al zeker iets om een keer geprobeerd te hebben in je leven.

Vele varianten

Bijkomend voordeel is dat het onderhouden van een snor veel minder tijd vergt dan bijvoorbeeld een baard. Al hoeft het uiteraard geen kwestie van kiezen te zijn. Ook kan de snor een uitkomst zijn voor mannen die helaas niet gezegend zijn met een flinke bos haar op de kin.

Het dotje haar is er, net als de baard, in veel verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld de beardstache, potlood en anchor. We lichten ze hieronder verder voor je uit voor wat extra inspiratie.

De Beardstache

Zoals de naam al doet vermoeden is de beardstache een combinatie van baard en snor. De kunst bij de beardstache is het soepel laten overlopen van de snor naar de baard. Het contrast dient duidelijk zichtbaar voor een goede uitwerking. Dit betekent een (kort) getrimde baard en een volle snor.

Voorbeeld van een beardstache

De potloodsnor

De potloodsnor, oftewel The Pencil Moustache, is een waar stukje kunst uit de jaren ’40. Vooral onder celebs was het een populaire snor. The Pencil Moustache is letterlijk een dun streepje haar boven je bovenlip. In eerste instantie zal de look wellicht wat apart aanvoelen, maar met zelfvertrouwen rock je deze look. Het is belangrijk om de snor aan beide kanten, dus zowel boven als onder, genoeg ruimte te geven. Bijkomend voordeel is dat je weinig haargroei nodig hebt voor deze look.

Voorbeeld van een Potloodsnor, oftewel ‘The Pencil Moustache’

The anchor

Wederom zegt de naam van de snor alles. Teken letterlijk een anker op je kin en je hebt een anchor moustache. Dit type snor is vooral bekend geworden door Johnny Depp in ‘Pirates of The Caribbean’. Het belangrijkste onderdeel is de sik; wanneer deze niet perfect is verpest het de hele look.

Voorbeeld van ‘The Anchor’

Baat het niet, schaadt het niet

Mocht het onverhoopt niet lukken? Geen paniek! Het mooie van een snor is dat je binnen no-time weer back to normal kan. Je hebt het dan in ieder geval geprobeerd.