Treinrit van 200 dollar dwars door Amerika

Treinrit van 200 dollar dwars door Amerika | MannenRubriek.NL

Als Amerika hoog op je lijstje staat en je het geen probleem vindt om het land vanuit de trein te zien, moet je dit reisplan eens heel goed bekijken. Reisblogger en -expert Derek Low kwam op deze schitterende route van 5,4 duizend kilometer van San Francisco tot New York. En het mooiste van allemaal is: je betaalt slechts 213 dollar! De route die Low op zijn blog deelde, komt onder meer langs steden als Salt Lake City, Denver en Chicago en laat je genieten van uitzichten van de Rockies en de bergen in de Sierra Nevada.

Treinrit van New York naar San Fransisco

Tijdens de trip volg je twee directe routes, namelijk die van de California Zephyr (San Francisco tot Chicago) en de Lake Shore Limited (Chicago tot New York/Boston). Als je je trip wilt verlengen en iets meer betaalt (nog steeds maar 429 dollar) dan kun je net als wat Low deed, kiezen voor een 15-daagse treinpas en onderweg overal uitstappen om tijd door te brengen in de steden.

Voor het beste uitzicht moet je volgens Low gebruik maken van de “Sightseer Lounge car” met panoramaruiten en comfortabele banken. Onderweg word je bijgepraat door historici en parkrangers onderweg. Doen!