James Bond’s Aston Martin DB5 onder de hamer

Het lijkt vrij lastig om de show te stelen van een acteur al Sean Connery in een Bondfilm, maar het is ooit gelukt. De grootste ster van Goldfinger was namelijk niet Connery als James Bond, maar zijn Aston Martin DB5 uit 1965.

GoldenEye

Je kent de auto waarschijnlijk van een hele bekende achtervolgingsscène in Goldeneye waar Bond (Pierce Brosnan) het opneemt tegen Xenia Onatopp (de Nederlandse Famke Janssen) in een Ferrari F355 rondom Monte Carlo.

Je hebt nu de kans van je leven, want deze legendarische oldtimer wordt deze zomer door Bonhams geveild. En ja, dat gaat flink wat kosten. Verwacht wordt dat de DB5 meer dan anderhalf miljoen euro zal opleveren.

Logisch, als je bedenkt dat deze auto al fame kreeg in het tijdperk van Sean Connery in Goldfinger (1964) met roterende nummerplaat en schietstoolEen jaar later was de auto weer te zien in Thunderball.

Toen keerde de auto pas weer terug in 1995 met Pierce Brosnan als Bond én met iets minder special effects dan we hem voorheen zagen. De auto werd iconisch voor Bondfilms, want hij kwam terug in Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012en Spectre (2015).

Door zijn vele vertoningen in de Bondfilms durven we het wel de meest iconische auto ooit te noemen. Deze DB5 heeft immers meerdere James Bond acteurs overleefd.

De auto zal te zien zijn op Bonhams Goodwood Festival of Speed Sale op 13 juli. Ook daar zal het de ster van de show worden, ondanks dat er veel prachtige klassiekers te zien zijn.