NXT Rage: Elektrische motor uit Nederland

NXT-Rage-Toffe-elektrische-motor-uit-NL-MannenRubriek.NL_

Voor de verandering hebben wij vandaag geen Amerikaanse elektrische motor of een klassieke caféracer, maar gewoon de NXT Rage. Een waanzinnige motor van onze eigen bodem. Zo laten we maar weer eens mooi aan de wereld zien dat dit kleine kikkerlandje tot veel toe in staat is!

Nederlandse start-up NXT ontwikkeld elektrische motorfietsen

Wellicht heb je nog nooit van het merk NXT gehoord en dat kunnen wij heel goed begrijpen. Het is namelijk een nieuwe Nederlandse startup dat zich richt op het ontwikkelen van elektrische motorfietsen. Zij hebben onlangs op de Motorbeurs in Utrecht haar allereerste motor aangekondigd. Het innovatieve design is meer dan enkel een elektrische motor en een 7-inch kleurendisplay. De motor komt namelijk gepakt met een volledige koolstofvezel chassis dat belooft het maximale uit zijn elektrische aandrijflijn te halen voor een zeer schappelijke prijs. Er wordt ook flink wat gewicht bespaart door het gebruik van koolstofvezel. Deze gewichtsbesparing vertaalt zich direct in een beter bereik betere bediening en meer remvermogen.

De rest van de NXT is net zo geavanceerd als zijn chassis, met Öhlins-vorken en monoshock- en Brembo-remmen. Het is voor nu nog onduidelijk wanneer deze heerlijke fiets beschikbaar zal zijn, maar NXT heeft het wel al over uitbreiding van het standaard Rage’s modulaire ontwerp naar enduro, cruisers en sportmodellen. Een sublieme motor die gewoon van onze eigen bodem afkomstig is!