Complimenten die je een vrouw NOOIT moet geven

Complimenten die je een vrouw NOOIT moet geven | MannenRubriek.NL

Het geven van complimenten is vaak een goede manier om haar aandacht te krijgen. Maar ook een makkelijke manier om iemand zich goed te laten voelen. Of je nou in de kroeg staat of gewoon op de bank zit bij je vriendin, een complimentje op zijn tijd is nooit verkeerd. Helaas kan een compliment ook wel eens helemaal verkeerd vallen. Soms denk je punten te scoren, maar het wordt totaal verkeerd begrepen. Let daarom goed op wat voor complimenten je geeft want het kan zo maar fout gaan.

Deze 7 complimenten kan je beter voor je houden

Een compliment over haar uiterlijk is altijd tricky. Je kan het nog zo goed bedoelen of het ook zo overkomt is nog maar de vraag. Wees met dit soort uitspraken dus altijd extreem voorzichtig. Met stip op nummer één, ook wel de absolute no go, is dat je haar gaat vergelijken met haar vriendinnen of zelfs je ex. Wees een echte gentleman want dit kan je niet eens een compliment noemen. Om je nog wat inspiratie te geven over wat je nou echt NIET moet zeggen hebben we er nog een aantal voor je op een rijtje gezet.

Alles wat eindigt op… voor een vrouw.

Jij kunt best goed autorijden… voor een vrouw. Dit laatste had je vooral niet moeten zeggen. Wanneer jij denkt dat je een aardig complimentje hebt gegeven krijg je alleen maar een boze blik terug.

Alternatief: Simpel laat het gedeelte … voor een vrouw weg. Zo zit je altijd goed!

Je ziet er goed uit vandaag

Vrouwen interpreteren dit als: normaal gesproken zie ik er dus niet goed uit? En probeer je hier dan nog maar eens uit te praten. Mission impossible.

Alternatief: Wooh, je ziet er fantastisch uit. Of laat gewoon het woord vandaag weg, zo laat je merken dat je dit eigenlijk altijd vind.

Je bent echt schattig

Mannen, dit klinkt misschien heel leuk en lief in jullie hoofd als jullie dit zeggen, maar stop er meteen mee. Dit is bijna beledigend om tegen een vrouw te zeggen. Hoe bedoel je dat ze schattig is? Ze is geen kind van 10 dat je moet vertroetelen. Ze is een volwassen vrouw dus behandel haar ook zo.

Alternatief: Er is hier niet echt een alternatief voor. Mocht je toch persé wat willen zeggen, zeg dan dat ze lief is. Maar ook daar moet je af en toe mee oppassen. We know, vrouwen zijn ingewikkeld.

Je bent zo veel mooier als je lacht

Je kan dit dan nog zo goed bedoelen, of zelfs om haar op te vrolijken. Maar oh men, wat kan dit compliment verkeerd worden opgevat. We weten allemaal dat je niet zegt dat ze niet knap is maar dat is wel wat ze zou kunnen verstaan. Probeer het dus op een iets subtielere manier te zeggen, want er is niemand die heel de dag kan lachen.

Alternatief: Jouw lach maakt mijn dag weer goed.

Jij bent anders dan andere vrouwen

Wat bedoel je hier eigenlijk mee? Wil je zeggen dat ze (leuk) apart is, of gewoon echt apart is. Maak het jezelf niet te moeilijk mannen door je in allerlei bochten te wringen waar jij je later weer uit moet lullen.

Alternatief: Neem het serieuzer en geef haar het gevoel dat ze eruit springt. Dit kan door bijvoorbeeld te zeggen dat ze de leukste vrouw is die je ooit hebt ontmoet, omdat ze je weet te vermaken.

Je ziet er echt mooi uit zonder make-up

Zij zal denken dat al de tijd die ze erin steekt om goed voor de dag te komen niet word gezien en dat je het overbodig vindt. Terwijl ze het juist doet om indruk op je te maken.

Alternatief: Keep it simple! Ik vind je met make-up net zo mooi als zonder make up.

Dat was de beste seks die we ooit hebben gehad

Als je al een langere tijd een vriendin of bedpartner hebt kun je dit ‘compliment’ beter voor je houden. Haar mind springt automatisch naar het vergelijkingsgedeelte van deze verklaring, namelijk “beste … die we ooit hebben gehad?” Dus die andere keren vond je niet fijn. Deze discussie wil je echt niet aangaan. 

Alternatief: Ga meer in op de details van die avond, of zeg gewoon dat ze je elke keer weer doet versteld staan.